Зодиите в кухнята – Дева (23 август – 22 септември)

image

Какви сме в кухнята, каква храна предпочитаме и как се храним зависи от зодията ни. Подредбата на звездите по време на раждането може да ни каже какви кулинари сме и какви са кулинарните ни заложби. Кои зодии обичат да готвят и кои предпочитат да похапват? Какво меню избираме за себе си и близките си – с повече месо или вегетарианско, предимно салати или пикантни ястия? Планетите знаят. С лъжичка смях и хитри идеи за неустоими рецепти, подходящи за представителите на всяка зодия.

Зодия Дева

Мото: Аз разсъждавам!

Стихия: Земя

Цвят: жълт

Планета управител: Меркурий

Хранене: обмислено

Стил на готвене

Девите са свръхподредени. Кухнята на Девата винаги е чиста и дезинфектирана. Прилича на научна лаборатория, пълна с буркани и кутии, подредени по височина, обем и цвят, които сдържат подправки и хранителни добавки, доказано полезни за здравето. Когато готви, Девата не цапа. Как го прави е въпрос с повишена трудност. Вероятно крие почистваща кърпа, напоена с природен дезинфектант, в джоба на престилката си и забърсва всяка капчица или петънце, попаднала на кухненския плот, докато приготвя ньоки с пуешка шунка „Орехите“.  Девите са много внимателни към качеството и вида на храната, която готвят и поглъщат, а това ги прави безупречни готвачи. Едва ли има Дева, която е обвинена в хранително отравяне. Може да поискате допълнително сол, за подправите по-добре ястие, приготвено от представител на зодията, но бъдете сигурни, че използваните продукти са от висок клас и със сигурност не са с изтекъл срок на годност. 

Кулинарни умения

Девата не е най-креативният готвач. Тя има дебел тефтер с изпитани и подбрани рецепти, който е семейно наследство. Благодарение на него, винаги поднася на трапезата вкусна и полезна храна като средиземноморски брускети с тесто за пица „Белла“. Девите са традиционалисти в кулинарията и в живота. Те много държат на празничните фамилни вечери и срещи. Тогава ще нагостят скъпите си гости с чийзкейк с рикота от екстра фини кори за баклава и сладкиши „Белла“, гарнирани с портокал, малини, шоколад и пресни листа от мента, а масата ще съвършено подредена и аранжирана с букет градински божури и рециклирани хартиени салфетки, купени с благотворителна кауза.   

Апетит

Девите са чувствителни натури, а това се отразява на стомаха им. Похапват по малко и често, бавно и с удоволствие, за да се насладят пълноценно на всяка хапка. Това, което може да ги изкара от равновесие и да убие апетита им е захабена чаша, зацапана чиния или смачкана покривка. Тогава ще забравят за глада и ще хукнат към миялната машина да чистят, мият и подреждат. Чак когато всичко изглежда съвършено , с изпънати ръбчета и искрящо от чистота, ще се успокоят и ще довършат храненето си.

Подходяща рецепта

Рецептата, която Девите ще изпълнят с удоволствие, разбира се, е празнична и стои прекрасно на трапезата. Нашето изкусително предложение е питка „Слънце“ с тесто за пици Bella, коприва и кашкавал С полезни съставки, качествени продукти, вкусна и изключително атрактивна, тази рецепта е достойна за кулинарното представяне на всяка взискателна Дева и ще засити цялото ѝ семейство.