Зодиите в кухнята – Водолей (20 януари – 18 февруари)

image

Всяка зодия има свой стил на готвене. Планетите определят кулинарните ни вкусове и предпочитания. Датата на раждане може да предскаже кои зодии обичат да готвят, как го правят и какви рецепти избират, кои зодиакални знаци шетат в кухнята и кои често посещават ресторантите. Какво меню избираме според зодията си –  с повече месо, основно от зеленчуци или сладки десерти? Звездите знаят. Забавляваме се и се усмихваме, докато споделяме лесни и вкусни рецепти за закуска, обяд или вечеря.

Зодия Водолей 

Мото: Аз знам!

Стихия: Въздух

Цвят: небесносин

Планета управител: Уран

Хранене: с любопитство 

Стил на готвене

Екзотично, експериментално, необичайно – такова меню ще избере представител на зодия Водолей. Водолеите са най-смелите готвачи-експериментатори сред зодиакалните знаци. Водени от несекващо любопитство, те не се уморяват да съчетават силни и пикантни вкусове, подправки и техники за готвене. Ако сте придирчиви към ястията, които консумирате, има вероятност вкусово-готварските опити на Водолея да ви шокират. Едно е сигурно – с храна, приготвена от Водолей, на трапезата може да се подлютите или да хапнете нещо пресолено, но никога няма да ви е скучно, а срещу вас ще се кокори ентусиазиран представител на зодията с въпроса:  „Как ти се струва моята версия на булгур с нахут и кренвирши Leki? Добавих повече чили.“ Съветваме ви да кимнете възторжено, докато попивате сълзите си, и да се насладите на вдъхновяващата компания на домакина си.  

Кулинарни умения

Водолеите готвят със същото любопитство, с което подхождат към всяко житейско предизвикателство. Сред тях има два вида кулинари. Едните са истинско бедствие в кухнята поради причини, свързани с техния неспирен устрем да пробват комбинации на продукти, които логическото мислене би отхвърлило на мига. Другите са истински виртуози…по същата причина. Много неустоими ястия с уникално и балансирано съчетание на вкусове, като ризото с биволски суджук „Орехите“ и пащърнак, вероятно са измислени от представител на зодия Водолей. Ако Водолеят работи в екип с мистичния Скорпион, който знае тайната да всяка знайна и незнайна подправка, то с малко интуиция и нюх това кулинарно дуо има потенциала да създаде шедьовър, с който ще спечели всеки конкурс за готвене. 

Апетит

„Ще си хапна от това. Ще си бодна и от онова. Я, да опитам и тази салата. О, пица от тесто за пица „Белла“ с лешници! Колко интересно!“ Ако сте чували подобни думи, сигурно са изречени от Водолей. Те обичат изобилието и предпочитат „шведски маси“, отрупани със сладко и солено. Колкото и да им светят очите по време на банкет, Водолеите рядко преяждат. Хранят се, докато се заситят, но ще опитат от всичко налично, докато се уверят, че са се запознали с вкуса на всяко блюдо. Чак след като свършат с това си задължение, ще се успокоят и ще започнат със социализацията и сладките приказки. 

Подходяща рецепта

На Водолеите препоръчваме да изпробват рецептата за печена тиква с македонска наденица Leki и червен лук. Предлагаме им да експериментират с различни видове сосове и песто, а докато готвят могат да отворят бутилка червено вино, която да си разделят със своя помощник-готвач от зодия Скорпион.