Зодиите в кухнята – Риби (19 февруари – 20 март)

image

Знаете ли, че всяка зодия има свой стил на готвене. Освен това планетите отговарят за кулинарните ни вкусове и предпочитания. Датата на раждане може да предскаже кои от нас обичат да домакинстват, как предпочитат да го правят и какви рецепти избират. Кое е любимото ни меню според зодията –  с повече месо, гарнирано със зеленчуци или сладки десерти? Звездите знаят. Забавляваме се и споделяме лесни и вкусни рецепти за закуска, обяд или вечеря.

Зодия Риби

Мото: Аз вярвам!

Стихия: Вода

Цвят: виолетов

Планета управител: Нептун

Хранене: в романтична обстановка

Стил на готвене

Представителите на този воден знак са романтични, деликатни и нежни по душа. Те искат да даряват радост чрез ястията, които приготвят. Рядко готвят само за себе си. Доставя им удоволствие да организират обяд или вечеря за приятелите и семейството си и прекарват часове в кухнята, за да създадат блюда, които ще се харесат на всички. Рибите искат хората от обкръжението им да са щастливи, а за тях щастието минава през разнообразната храна, мекото осветление и спокойната музика. Късметлия сте, ако Риба ви покани на романтична среща в дома си. Това означава прекрасна вечеря, включваща сьомга със спанак в бутер тесто „Белла“, пивко вино, фини разговори за живота, Вселената и всичко останало на фона на джаз музика и лунна светлина. 

Кулинарни умения

Рибите се отнасят към всяка рецепта с нужното внимание и време, което е предпоставка да бъдат добри кулинари. Те готвят бавно и спокойно, обожават аромата на ястия с богат вкус и перфектно им се отдават блюда с различни видове меса, комбинирани със зеленчуци. Представител на зодията може да ви изненада приятно с пълнени картофи със свинско филе „Орехите“ и спанак. Към тях ще има предястия и салати, а за финал Рибите ще се постараят и над десерта, който по всяка вероятност ще бъде сладкиш от бутер тесто „Белла“ с круши и бадемов крем. Никой не остава гладен, когато домакинът е зодия Риби, а храната свършва бързо, защото всеки иска допълнително. Така е, понеже Рибите наистина са грижовни за комфорта и добруването на близките си. Готвенето не прави изключение.

Апетит

Вероятно не е случайно, че като знак управляван от водната стихия, Рибите обичат да похапват морски деликатеси, докато се носят безтегловно по течението на живота, мечтаейки за шекспирова любов. Апетитът им е по-голям, когато са на почивка на морето или в планината. Усетят ли вода около себе си, Рибите стават отнесени, огладняват, ожадняват и са готови да се гмурнат в кулинарни приключения. Добре е да не злоупотребяват с големите порции и да не се задържат дълго на масата, а да се раздвижат или да поплуват. В противен случай има риск да се закръглят.

Подходяща рецепта

Подходящата рецепта за представителите на зодия Риби е лека, но засищаща и, разбира се, включва нещо морско. Идеални за техния вкус за парти хапките с риба от кори за баница Bella. Ако добавят и парти музика, то цялата компания на трапезата ще се блаженства не само с хубава храна, но и с хубави емоции.