Зодиите в кухнята – Близнаци (21 май – 20 юни)

image

Звездите знаят всичко за хранителните ни навици. Знаете ли, че подредбата на звездите по време на раждането може да ни каже какви сме в кухнята. Кои зодии обичат да готвят и кои обожават да похапват? За кого храната е бавно удоволствие и кой скача от масата, в момента в който се заситил? Какво предпочитаме да похапваме според зодиакалния ни знак – месо или вегетарианско, салати или пикантни ястия? Решава подредбата на планетите в деня на нашето раждане. Със щипка забавление и лесни идеи за ароматни и вкусни рецепти, подходящи за всяка зодия.

Зодия Близнаци

Мото: Аз мисля!

Стихия: Въздух

Цвят: жълт

Планета управител: Меркурий

Хранене: добре обмислено

Стил на готвене

Забързани, капризни и общителни, Близнаците трудно решават какво да сготвят за обяд или вечеря. Те мислят за калориите, мислят за качеството на продуктите, за рецептата, за повода. Предпочитат да са гости, вместо домакини, защото не им се налага да взимат решения за менюто. В кухненските шкафове и в хладилника им има от всичко, не защото се запасяват, а защото никога не са сигурни какво искат – дали баклава с фини кори „Белла“ или пица с чушки и Добруджански суджук „Орехите“. Идеалният вариант за Близнака би бил да приготви много и различни ястия и да ги сервира като бюфет, тип „шведска маса“, но в реалността това трудно би се случило, защото представителите на тази зодия са все много заети, умислени или угрижени.  

Кулинарни умения

Стига да има нужните продукти Близнакът може да сготви добре всичко, в това число и овчарски пайчета в многолистно тесто „Белла“. Представителите на тази зодия стриктно следват класическите рецепти и в повечето случаи ястието им се получава. Изключение е, когато не могат да се преборят с вътрешната си дилема дали да е сладко или солено. Тогава има риск да изгубят интерес към менюто, да спретнат набързо сандвичи със салам Камчия Leki, кашкавал и песто от рукола и да се отдадат на разработването на някоя търговска стратегия, например. За разлика от Телците, Близнаците не приемат готвенето като ритуал, но понеже се грижат за имиджа си и са отговорни, се стараят да не оставят никой от семейството си гладен или недоволен от вечерята.   

Апетит

За Близнаците храненето е по необходимост. Техният ум е вечно зает да разсъждава над стотици проблеми, с които трябва да се справят и не им остава време да умуват над храната или атмосферата. Те се хранят пълноценно на закуска, обяд и вечеря и почти никога не похапват между храненията, освен когато са във ваканция. Тогава си дават почивка от мислене, мъдруване и разсъждения и му отпускат края. 

Подходяща рецепта

За Близнаците и тяхното кулинарно представяне препоръчваме нещо сладичко с много какао и тъмен шоколад. Рецептата за бързия шоколадов сладкиш с майонеза Bella е лесна за приготвяне, а подготовката ѝ ще разсее представителите на зодията от всякакви притеснения и тревоги. Гаранция, че резултатът ще се услади както на Близнаците, така и на всички около тях, които имат късмета да се почерпят със сладкиша.