Как да си организирате перфектния пикник

image

Тревата е все по-зелена. Времето е все по-приятно топло. Откритите пространства стават все по-привлекателни. Едно от най-големите удоволствия на пролетта и лятото е да хапнеш навън сред природата на чист въздух, сред цъфтящите дървета и чуруликащите птици. Сезонът на пикниците е открит!  За да си организирате перфектния пикник не е необходимо да пътувате дълго извън града или да се оборудвате със специална екипировка и посуда, но има няколко трика, които ще направят преживяването наистина незабравимо. 

Преди всичко потърсете живописна и идилична поляна с много естествена сянка. Тя може да е в близкия парк или гора. Важни условие е да има дървета, в случай че напече, и да бъде далеч от очите на хората, за са разполагате с достатъчно лично пространство. Още по-добре би било да е обширна, за да има място, където да играят децата и кучето. 

Изберете одеяло с водонепропусклива подплата, което може да се пере в пералня. Така ще си решите проблема, ако тревата е влажна и ще можете лесно да го почистите, ако разлеете нещо върху него. 

Снабдете се с чанта за пикник, която има твърда подложка за меки храни и отделения за прибори. Плетените кошници изглеждат очарователно, но те не са нито практични, нито удобни. Чантата ви за пикник трябва да е от лека материя, която изолира топлината.   

Смисълът на пикника е да се храните на земята, затова имате нужда и от плоскост или дъска, върху която да подредите ястия. Тя трябва да е достатъчно голяма, за да побере всичката храна. Ако не разполагате с такава, импровизирайте и вземете назаем от природата дървени пънчета или широки листа. Така ще се почувствате като истински приключенци, дори ако сте в градинката зад блока, в който живеете. 

Направете си плейлиста с любими песни, които да внесат романтика в пикник атмосферата. Добавете и няколко възглавници за повече удобство, докато седите. В крайна сметка пикникът е за релаксация, а не за да предизвика болки в гърба и кръста. Помислете и за книга, която да вземете с вас и от която да почетете, заедно с кафето след хранене. Може да ви отнесе в някоя фентъзи история, докато над вас прелитат сойки и синигери. 

Обмислете добре менюто. То трябва да е разнообразно и вкусно, но и лесно за носене. Избягвайте супи и сосове. Пригответе всичко предварително и го опаковайте във фолио или в кутии за храна. Започнете с бързи банички на тиган от фини точени кори “Белла”. Вкусни са, приготвят се бързо и са идеални за похапване, дори да не е дошло време за обяд. 

Като основно ястие можете да направите сьомга уелингтън със спанак в бутер тесто Bella или пълнени картофи със свинско филе „Орехите“. А защо не и двете? От чистия въздух се огладнява.

Не забравяйте и десерт! Чудесен вариант са парти охлювчетата от бутер тесто Bella, които са любими и на младите, и на възрастните. 

С такова меню сме сигурни, че пикникът ви ще е просто прекрасен. За финал и за пълен набор от хубави спомени предлагаме да включите в менюто си тарти от кори за сладкиши „Белла“ с маскарпоне и ягоди.   

Не забравяйте, след като се насладите на храната и забавленията, да почистите след себе си. Съберете целия боклук, празни бутилки и опаковки! Природата е живот, радост и щастие, нека да я пазим чиста!